A Mercedes-Benz története.

1885. Mannheim

Karl Benz megtartotta első menetpróbáját háromkerekű járművével. Kísérlete eredményre vezetett.


1888. augusztusában Bertha Benz , férje kocsiszínében porosodó gépezetét elkötötte és két fia kíséretében édesanyjához hajtott vele Pforzheim-be.

A 180 km-es út nem volt zökkenőmentes, de végülis sikeresen zárult.


A történelmi tettet Karl Benz " Motorwagen " elnevezésű kocsijával hajtották végre, amelyre 1886-ban január 29.-én kapta meg a 37435-össz. birodalmi szabadalmat .

1892-ben a Viktoria típusú négykerekűjével megalakította a Benz&Cie céget. 1902-ben Karl Benzet a cég vezetősége eltávolította konstruktőri pozíciójából.


arcok

Ugyanebben az évben, amikor Benz szabadalmát megkapta, Connstadttban Gottleib Daimler megkezdte próbautját egy farmotoros hintóval. Ezután megalapította a Daimler Motoren Gesellschaft-ot, ami az 1900-as évek elején eladásával lekörözte a Benz&Cie eredményeit.


Ki volt Mercedes?


Emil Jellineknek 1899. Szeptemberében lánya született, aki a spanyol Mercedes (Kegyelem) nevet kapta. Jellinek, az Osztrák-Magyar Monarchia nizzai konzulja mániákus autórajongó hírében állt. 

Miután 35 PS jelzésű autóját megkapta a Daimler művektől, különböző versenyeken indult vele. A kor szokásának megfelelően álnéven, lánya nevén nevezett be. Számos versenyt megnyert. Így 1902-től a Daimlereket Mercedes-Simplex márkajelzéssel hozták forgalomba.

mercedesjellinek
A védett háromágú csillag 1911. óta díszíti a Mercedes-eket. A jel utalás arra, hogy a cég a három őselemi, úgymint földi, vízi és légi közlekedésre szolgáló motorok gyártásával foglalkozik.

mercedes170

1926-ban a Daimler-Motoren Gesselschaft és a Benz&Cie egybeforrt. Így jött létre a Mercedes-Benz (MB). Ezután az új cég ontotta magából a jobbnál jobb konstrukciókat a K és S-modelleket....

elsohird

MBVK